24/7

Staan wij voor u klaar

Museum beveiliging

Veiligheid in uw museum:


Verreweg de meeste kunst die verdwijnt uit musea, zo weten de musea te vertellen, wordt gestolen door eigen medewerkers. Dit lijkt te worden versterkt door berichtgeving in de media over grootschalige verdwijningen uit Nederlandse musea door eigen medewerkers. De laatste jaren is er ook een tendens tot ‘hit and run’. De diefstal van neushoorn-hoorns is daarvan een goed voorbeeld. Jarenlang werden deze hoorns ongemoeid gelaten, maar plotseling was het ‘handel’ en musea waren hierop (hoewel zij het hadden kunnen zien aankomen) niet voorbereid. ‘Hit and run’ is een typische diefstal voor ‘overdag’, maar manifesteert zich zeker ook buiten openingstijden.


Ervaringen:

Fysieke beveiliging en musea blijken geen dikke vrienden. Omdat het verplicht is wordt er veel aan beveiliging gedaan, maar er is zelden sprake van adequate beveiliging. Deels komt dit door geldgebrek en deels door een gebrek aan vakkundigheid, ook aan de zijde van de specifiek op museumbeveiliging gerichte adviseurs.

VDL Beveiliging heeft meerdere musea ondersteund bij het treffen van fysieke beveiligingsmaatregelen en dit leidde tot volstrekt andere ideeën en concepten dan gebruikelijk. Er werd daarbij grote waardering geuit door de museumdirecties omdat, anders dan zij gedacht hadden, de beveiliging volledig op de achtergrond bleef en toch op cruciale momenten adequaat kon functioneren.

Opbellen
E-mail
Info